2005 Serpentine Gallery Pavilion by Alvaro Siza and Eduardo Souto de Moura

(July 13, 2005 Google Earth imagery)

‘The temporary pavilion has become unmissable, a rare opportunity to view the work of the finest international architects at first hand. This is how architecture should be exhibited and remembered. See it, and Siza’s exquisite space will stay with you’. Financial Times

In designing the Pavilion, Siza sought to ‘guarantee that the new building – while presenting a totally different architecture – established a “dialogue” with the Neo-classical house’.

The result was a structure that mirrored the domestic scale of the Serpentine and articulated the landscape between the two buildings. The Pavilion was based on a simple rectangular grid, which was distorted to create a dynamic curvaceous form. It comprised interlocking timber beams, a material that accentuated the relationship between the Pavilion and surrounding Park.
588 views
Views by date
10.0 (1 votes)
Rate as 1Rate as 2Rate as 3Rate as 4Rate as 5Rate as 6Rate as 7Rate as 8Rate as 9Rate as 10

Comments

Policies

Please log in if you don't want to post anonymously (anonymous users cannot post links)

Please enable images and enter code to post
Reload
Share:

Comments

Policies

Please log in if you don't want to post anonymously (anonymous users cannot post links)

Please enable images and enter code to post
Reload